ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Ο Άγιος Αντώνιος στη βυζαντινή τέχνη

Μικρό, σύντομο και περιεκτικό τευχίδιο που παραδίδει τον βίο και αναλυτικό μάθημα εικονογραφίας του Αγίου Αντωνίου.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ+-

Ο Άγιος Αντώνιος στη βυζαντινή τέχνη

 

Μικρό, σύντομο και περιεκτικό τευχίδιο που παραδίδει τον βίο και αναλυτικό μάθημα εικονογραφίας του Αγίου Αντωνίου. Όταν ο Άρχοντας Αγιογράφος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ. Κωνσταντίνος Ξενόπουλος με την βοήθεια της κ. Αναστασίας Τσορμπατζίδου, εξέδωσε το μικρό αυτό εγχειρίδιο, δεν φανταζόταν πως σύντομα, μαθητές του απ’ όλο τον κόσμο, θα ζητούν αντίστοιχα τεύχη που να αποδίδουν το ήθος, το ύφος, τον τρόπο και την ολοκλήρωση και άλλων βυζαντινών εικόνων.

Η αγιογράφηση μιας εικόνας ξεκινά με την μελέτη του βίου του εικονιζόμενου Αγίου. Το συναξάρι προετοιμάζει και προδιαθέτει τις κινήσεις του μολυβιού στο σχέδιο και του πινέλου στα χρώματα ώστε η τιμή που θα αποδίδει ο θεατής της εικόνας να αποδίδεται στον αγιογραφημένο Άγιο. Αυτό το κλίμα, την γνώση και την σειρά αποδίδει το βιβλίο αυτό που μετρά αρκετά χρόνια από την πρώτη έκδοσή του, παραμένει όμως κλασσικό και διαχρονικό.

Η ανάγνωση του βιβλίου προσφέρει βαθιά γνώση προσέγγισης της αγιογραφίας όχι μόνο στους μαθητές της αγιογραφικής τέχνης αλλά και στους απλούς θεατές και προσκυνητές των εικόνων της ορθόδοξης βυζαντινής παράδοσης. Η θέαση του απλού και ξεκάθαρου, η αναγνώριση της αξίας των λεπτομερειών που αποδίδουν το βάθος όχι της εικόνας αλλά της αξίας του βίου του εικονιζόμενου αγίου, η απόδοση των στοιχείων που σχετίζονται με την επίγεια ζωή του αγίου αλλά και οι συμβολισμοί που σαν κανόνες καθαρότητας διέπουν την παράδοση της τέχνης αυτής, είναι κλειδιά που ανοίγουν μπροστά στα μάτια του αναγνώστη την πόρτα εισόδου σε έναν κόσμο θαυμάσιο και θαυμαστό.

Το βιβλίο αυτό είναι έναν κλασσικό μάθημα αγιογραφίας της εικόνας του Αγίου Αντωνίου αλλά και ένας απλός τρόπος απόδοσης της ορθόδοξης αγιογραφικής τέχνης που υπηρετείται μέχρι σήμερα. Ο αναγνώστης του θα λάβει απαντήσεις σε ερωτήματα που είχε σχετικά με την τόσο οικεία στον Ελλαδικό χώρο τέχνη της αγιογραφίας αλλά μετά την ανάγνωσή του θα έχει ακόμα περισσότερες ερωτήσεις και διάθεση να αναζητήσει λεπτομέρειες και ουσία μέσα από την τέχνη αυτή της αγιογραφίας.

 

Description: Μικρό, σύντομο και περιεκτικό τευχίδιο που παραδίδει τον βίο και αναλυτικό μάθημα εικονογραφίας του Αγίου Αντωνίου.Το βιβλίο αυτό είναι έναν κλασσικό μάθημα αγιογραφίας της εικόνας του Αγίου Αντωνίου αλλά και ένας απλός τρόπος απόδοσης της ορθόδοξης αγιογραφικής τέχνης που υπηρετείται μέχρι σήμερα.

 

Keywords: μαθήματα αγιογραφίας, Άγιος Αντώνιος, βυζαντινή τέχνη, αγιογραφική τέχνη, βιβλίο αγιογραφίας

 

 

ΤΡΟΠΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ+-

Όλες οι παραγγελίες γίνονται με προσωπική επικοινωνία μέσω του site www.xenopouloscolour.com. Ο πελάτης μπορεί να στείλει το αίτημά του με email στην διεύθυνση info@xenopouloscolour.com και να ανοίξει με αυτό τον τρόπο ένα δελτίο προσωπικής εξυπηρέτησης. Τα έξοδα αποστολής βαρύνουν τον αγοραστή.

Αντικαταβολή

Η αγορά μπορεί να γίνει με αντικαταβολή μετρητοίς σύμφωνα με το σύστημα αντικαταβολών που εφαρμόζει η εταιρεία αποστολών. Η αντικαταβολή ισχύει για παραγγελίες εντός Ελλάδος.

Τραπεζική κατάθεση

Για παραγγελίες εκτός Ελλάδος είναι απαραίτητη η κατάθεση του χρηματικού ποσού που αντιστοιχεί στην αγορά καθώς και το ποσό που αντιστοιχεί στα έξοδα αποστολής. Μετά την κατάθεση παρακαλούμε να μας αποστείλετε το αποδεικτικό κατάθεσης ή onlineμεταφοράς για να προχωρήσει πιο γρήγορα η εξυπηρέτησή σας.

ΟΡΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ+-

Ο πελάτης που αγοράζει ένα από τα προϊόντα που διαχειρίζεται η www.xenopouloscolour.com διατηρεί το δικαίωμα υπαναχώρησης μόνο εφόσον δεν έχει υπογράψει την παραλαβή του προϊόντος στο έντυπο της courier – εταιρείας μεταφοράς. Σε κάθε άλλη περίπτωση ο πελάτης δε δικαιούται να ζητήσει επιστροφή χρημάτων ούτε να προβάλει άλλη σχετική απαίτηση με καμία δικαιολογία.

Δείτε επίσης