ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Η αξιοπρέπεια ενός πινέλου

Το βιβλίο αυτό περιγράφει τον τρόπο ζωής του Άρχοντα Αγιογράφου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας: ζεί με αξιοπρέπεια και το επιτυγχάνει αυτό με το πινέλο του.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ+-

Η αξιοπρέπεια ενός πινέλου

 

Αν υπάρχει ένας τρόπος για να περιγράψει τον εαυτό του ένας καλλιτέχνης αυτός είναι η αλληγορία. Μέσα από το αλληγορικό αυτό αφήγημα, ο Άρχοντας Αγιογράφος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ. Κωνσταντίνος Ξενόπουλος, αφήνει τους μαθητές του και να δουν τον τρόπο με τον οποίο σκέπτεται και λειτουργεί. Το πινέλο που γίνεται πρωταγωνιστής και αφηγητής της ιστορίας έχει ψυχή και φιλότιμο, συναισθήματα έντονα και αληθινά, τέτοια που μπορούν να παράξουν τέχνη που θα φιλοξενηθεί σε μουσεία, κι ας μην κάνει καμία αναφορά σε αυτό το γεγονός, το μικρό και απλό πινέλο.

Είναι γνωστή η σχέση των καλλιτεχνών με τα αντικείμενα που υπηρετούν την δουλειά τους. Τα μέσα έκφρασης και υλοποίησης των υψηλών τους στόχων αποκτούν διαστάσεις έμψυχου υλικού και λειτουργούν συχνά ως συνομιλητές και συνοδοιπόροι. Αυτή η διάσταση της επικοινωνίας στις ώρες της δημιουργικής μοναξιάς δίνεται ξεκάθαρα μέσα από αυτό το πόνημα. Δίνεται όμως και κάτι ακόμα περισσότερο από την δύναμη της πινελιάς του καλλιτέχνη. Ο εγκάρδιος αναγνώστης θα μπορέσει να επικοινωνήσει με τον ίδιο τον αγιογράφο μέσα από τις σελίδες του βιβλίου αυτού. Η εξιστόρηση της πορείας της ζωής από τον ίδιο είναι βίωμα έντονα συγκινησιακό αλλά και βαθιά ειλικρινές. Η επαφή με τα προσωπικά βιώματα και τις εμπειρίες αλλοιώνουν όποιον μετέχει σε αυτά και τότε η επίδραση του βιβλίου είναι καταλυτική.

Το βιβλίο αυτό περιγράφει τον τρόπο ζωής του Άρχοντα Αγιογράφου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας: ζεί με αξιοπρέπεια και το επιτυγχάνει αυτό με το πινέλο του. Μετά την ανάγνωση του αυτοβιογραφικού αυτού συγγράματος, κανένα από τα έργα του δεν είναι πια ίδιο μπροστά στα μάτια των θεατών τους. Τα ακριβή αντίγραφα από το Πρωτάτο και η απόδοση της Μακεδονικής τεχνοτροπίας του Πανσέληνου δίνονται από μια άλλη διάσταση μέσα από τις απλές, ξεκάθαρες και τόσο αγνές κινήσεις του πινέλου του δημιουργού των έργων αυτών. Αλλά και έργα της ώριμης ηλικίας του καλλιτέχνη μπορούν να ερμηνευθούν μέσα από την ανάγνωση του βιβλίου αυτού, αφού οι καταβολές και ο τρόπος με τον οποίο ασκήθηκε στην αγιογραφική τέχνη και την ζωγραφική παρουσιάζονται στην γνήσια και ειλικρινή μορφή τους.

Το Άγιον Όρος, είναι ο τόπος στον οποίο ασκήθηκε το πινέλο της ιστορίας. Είναι ο τόπος στον οποίο διδάχτηκε και δίδαξε την αγιογραφική τέχνη ο αγιογράφος κ. Κωνσταντίνος Ξενόπουλος. Η παραμονή του στο Περιβόλι της Παναγίας και η θητεία του στην Αθωνιάδα Σχολή του Αγίου Όρους θέτουν τον καμβά πάνω στον οποίο ξεκίνησε να ξετυλίγεται το ταλέντο του μικρού πινέλου.

 

Metadescription: Μέσα από το αλληγορικό αυτό αφήγημα, ο Άρχοντας Αγιογράφος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ. Κωνσταντίνος Ξενόπουλος, αφήνει τους μαθητές του και να δουν τον τρόπο με τον οποίο σκέπτεται και λειτουργεί.

 

Keywords: αγιογράφος Κωνσταντίνος Ξενόπουλος, αγιογραφική τέχνη, πινέλο αγιογραφίας, καλλιτέχνης Ξενόπουλος, Άγιον Όρος,

ΤΡΟΠΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ+-

Όλες οι παραγγελίες γίνονται με προσωπική επικοινωνία μέσω του site www.xenopouloscolour.com. Ο πελάτης μπορεί να στείλει το αίτημά του με email στην διεύθυνση info@xenopouloscolour.com και να ανοίξει με αυτό τον τρόπο ένα δελτίο προσωπικής εξυπηρέτησης. Τα έξοδα αποστολής βαρύνουν τον αγοραστή.

Αντικαταβολή

Η αγορά μπορεί να γίνει με αντικαταβολή μετρητοίς σύμφωνα με το σύστημα αντικαταβολών που εφαρμόζει η εταιρεία αποστολών. Η αντικαταβολή ισχύει για παραγγελίες εντός Ελλάδος.

Τραπεζική κατάθεση

Για παραγγελίες εκτός Ελλάδος είναι απαραίτητη η κατάθεση του χρηματικού ποσού που αντιστοιχεί στην αγορά καθώς και το ποσό που αντιστοιχεί στα έξοδα αποστολής. Μετά την κατάθεση παρακαλούμε να μας αποστείλετε το αποδεικτικό κατάθεσης ή onlineμεταφοράς για να προχωρήσει πιο γρήγορα η εξυπηρέτησή σας.

ΟΡΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ+-

Ο πελάτης που αγοράζει ένα από τα προϊόντα που διαχειρίζεται η www.xenopouloscolour.com διατηρεί το δικαίωμα υπαναχώρησης μόνο εφόσον δεν έχει υπογράψει την παραλαβή του προϊόντος στο έντυπο της courier – εταιρείας μεταφοράς. Σε κάθε άλλη περίπτωση ο πελάτης δε δικαιούται να ζητήσει επιστροφή χρημάτων ούτε να προβάλει άλλη σχετική απαίτηση με καμία δικαιολογία.

Δείτε επίσης